Travel light

Întotdeauna mi-a fost greu să-mi fac un bagaj mic, chiar dacă trebuie să călătoresc pentru o zi sau două. Poate că acest lucru vine din copilărie, când îmi plăcea sa-mi iau întotdeauna cu mine jucăriile preferate, rochiile și mărgelele din boabe de fasole colorate.

A călători, cu bagaje puține, cred că spune foarte multe despre noi și despre ceea ce ne face să fim atașați în viață. Am învățat un lucru foarte interesant de la o prietenă: că sunt două lucruri care ne influențează negativ viața și relațiile cu alții. Primul ar fi ego-ul personal și al doilea atașamentul.

top-5-things-to-travel-light

Când m-am gândit să scriu acest articol, mi-a venit în minte cuvântul atașament. Pentru a înțelege mai bine despre ce vorbesc, vreau să vă spun ce înseamnă pentru mine atașament. Atașament reprezintă cuvintele, ideile, lucrurile pe care le-am învățat și le folosim în permanență în mintea noastră, obiceiuri moștenite și perpetuate de la o generație la alta, modele pe care nu le-am înțeles niciodată, lucruri care în loc să ne lase să fim liberi ne frânează și ne opresc.

Atașamentul în sine este un lucru bun, pentru că sentimentul de a aparține, de iubire necondiționată sunt lucruri care ne înalță și ne ajută să trăim fericiți. Pe de alta parte, latura negativă a acestui cuvânt este cea de care trebuie să devenim conștienți, să o schimbăm și să renunțăm la tot ce este de prisos, așa cum ne facem bagajul pentru orice excursie. Întrebări de genul: chiar mă ajută acest lucru, cum ar fi dacă nu l-aș avea, ce aș putea pune în schimb?, ne ajută să devenim liberi.

Am învățat, din nou, de la copii, ce frumos pot trăi ei jucându-se cu lucruri simple, din natură, pe care le găsesc oriunde.

Dacă ei pot folosi lucruri simple, atunci de ce noi trebuie să ducem cu noi toate aceste bagaje, care nu ne ajută nici să devenim mai creativi și nici să fim mai buni? Putem învăța, de la copii, să fim curioși, să nu avem trecut în care să ne blocăm și să trăim clipa prezentă, așa cum ei descoperă un băț cu care lovesc apa din baltă. Experiența este cuvântul magic.

M-am hotărât ca următorul meu bagaj să fie unul ușor. Să călătoresc cu mine și cu lucrurile de care am nevoie și, pentru prima dată, să iau cu mine numai ce voi folosi cu adevărat în fiecare zi. Nu știu dacă va funcționa, dar cu siguranță, nu mă vor durea mâinile trăgând ceva greu după mine. Voi trece zâmbind, cu un bagaj ușor în care pun doar ceea ce îmi este absolut necesar. Voi face același lucru și cu gândurile mele, le voi lăsa în fiecare dimineață să zboare, scăpând de tot ce este negativ și critic. Bagajul poate să fie unul fizic sau fictiv.

Reflecția mea pentru această săptămână este: Bucurați-vă de vară, călătoriți cu un bagaj ușor!

Sursă foto: swide.com