Dulapul din geamantan

Dulapul din geamantan este un concept dedicat exclusiv femeilor. Bărbaţii nu vor înţelege niciodată cum un întreg dulap (aka univers) poate să încapă într-un singur geamantan. Se întamplă atunci când pleci cu ea într-o, să-i zicem, excursie de trei zile. Şi ai impresia ca ea se mută.
Dar ea nu se mută. Doar că nu se poate hotărî de care din cele 7 pijamale are nevoie în cele 2 nopţi, ce sandale se vor asorta la una din cele 32 de rochii. Şi care din cele 725 perechi de cercei se va asorta cu decorul interior al restaurantului unde veţi lua masa. Deci, e totul argumentat şi sfârşeşte în geamantan cu un scop.
Până aici, totul pare simplu. Şi hazliu, poate chiar de împărţit cu băieţii la o bere.

masuta-vintage-confectionata-din-valiza-veche-lemn
Mai e însă celălalt dulap, dulapul despre care nu vorbeşte nimeni. E cel plin de amintiri, sentimente, răvăşite sau nu, pe care le porţi dintr-o relaţie în alta, fie că e cu familia, cu prietenii, cu iubiţii.
Aşa cum punem în valizele de vacanţă lucruri nefolositoare, tot aşa dosim sentimente şi amintiri de care de cele mai multe ori nu avem nevoie, sunt grele şi ne trag înapoi, ne împiedică să mergem mai departe.
Sunt acolo pentru că noi le dam voie să fie, pentru că ne e frică să ne debarasăm de ele. De sentimente vechi nu mai ai nevoie niciodată, vă spun din experienţă. Mai ales că după ce se prăfuiesc de tot, se transformă în alergii. Şi atunci e şi mai rău: luăm pastile şi mergem la psiholog.
Sentimentele vechi nu se păstrează în valize, se aruncă la gunoi.
Am zis!

Sonia Nechifor
Sonia Nechifor

Lumea îmi spune simplu: Sonia. Sunt specialist în comunicare, atât la birou, cât și în timpul liber. Îmi place să fac lucrurile „ca la carte”, să găsesc ideile simple care să transforme gânduri obișnuite în fapte extraordinare.