Primul videoclip realizat de instagrammeri români

Trupa Verde este mândra posesoare a primului videoclip românesc făcut de instagrammeri români. Propunerea a venit din partea lui Robert Katai, iar membrii trupei clujene nu au ezitat.

Trupa VERDE a fost remarcată datorită piesei “Summer love” care a fost înscrisă în cursa Eurovision 2013. Cu un sound inovativ pentru piaţa din România, având un stil contemporan proaspăt, cu accente inedite de lounge, groove, electro, funk  şi ambiental.

Videoclipul este făcut doar din fotografii cu telefonul mobil. Instagrammerii au primit un mic scenariu după care trebuiau să se ghideze dar au avut libertatea totală să fotografieze şi să editeze după cum credeau ei de cuviinţă. Prima zi de shooting a fost foarte interesantă pentru că membrii trupei trebuiau să vopsească un întreg garaj în culoarea care le poartă numele – VERDE.

Videoclipul “Summer Love” a fost făcut sub umbrela Instagramology fiind lansat în premieră la BlajAlive în 7 iunie pe Câmpia Libertăţii.

Produced by: Bigtime Production Performing artist: VERDE Music & Lyrics: Lina Bakutayan / Patriciu Pop Mastering: Cristian Varga@MasterVargas, New York Video edit: Kertesz Robert Instagrammers: Alexandra Bucur, Cornel Ichim, Robert Katai

Primul videoclip unde s-au folosit fotografii de pe Instagram a fost al trupei Vaccines cu piesa Wetsuite iar al doilea videoclip unde s-a văzut clar influenţe de Instagram a fost al trupei NGHBRS cu piesa Hold Up Girl