Prima promoţie de absolvenţi la Liceul Internaţional Cambridge Transylvania College

14 dintre cei 100 de liceeni care studiază la Transylvania College au marcat azi, alături de profesori, colegi şi familiile lor un moment de referinţă in istoria şcolii, fiind sărbătoriţi în cadrul primei festivități de absolvire a liceului.

Evelyn

Cariera voastră de elev se încheie aici şi este momentul să vă gândiţi cine vreţi să fiţi; nu ‘ce’ vreţi să deveniţi, ci mai degrabă ce fel de persoane vreţi să fiţi. Trebuie să fiţi pregătiţi să acceptaţi provocările şi să vă mobilizaţi să le faceţi faţă, iar în acelaşi timp să recunoaşteţi oportunităţile care vă ies în cale şi să îndrăzniţi să le valorificaţi. Aveţi încredere în voi şi trăiţi-vă viaţa fără să vă fie teamă de eşec, învăţând totodată din greşelile altora, pentru a nu face aceleaşi greşeli voi înşivă. Munciţi cu seriozitate, pentru că doar munca şi efortul asigură succesul. Nu uitaţi să daţi înapoi, să fiţi generoşi. Nu regretaţi faptul că inaintaţi în vârstă, e un privilegiu pe care mulţi nu îl au”, a punctat doamna Gillian Greenwood, directorul şcolii Transylvania College în discursul insiraţional oferit absolvenţilor.

Class_of_2014

La Transylvania Colege liceenii au şansa de a studia toate disciplinele în limba engleză, după curriculum-ul oferit şi coordonat de universitatea Cambridge. Alături de curriculum-ul Cambridge, care are o lungă tradiţie de excelenţă, elevii sunt avantajaţi de programele speciale oferite in liceu, precum “Work Experience”-program de practică profesională-care le completeaza portofoliul pentru admitere la universităţile de top din lume. Din septembrie 2013 Transylvania College a deschis şi boarding-ul (internatul după model britanic), ceea ce le permite elevilor de pe întreg teritoriul României sau celor străini să studieze la Cluj, fără a fi nevoie ca familiile lor să se relocheze aici. O parte dintre absolvenţii Transylvania College au ales să studieze în străinătate şi au primit deja oferte de la universităţi precum: Coventry University (UK), The University of Aberdeen (UK), Cardiff University (UK), KU Leuven (Belgia), University of Hull (UK). Unul dintre elevi va aplica la Univesitatea Tehnica din Berlin, iar o parte dintre absolvenţi doresc să aplice pentru admitere la universităţi locale, precum UMF, FSEGA sau Universitatea de Artă şi Design Cluj.

Graduating class

Această varietate de opţiuni este posibilă datorită faptului că liceul Cambridge este astfel structurat încât le permite elevilor să aleagă o parte dintre disciplinele pe care le studiază, ei ajungând să se pregătească încă din liceu pentru anumite domenii de activitate. Examenele finale, A-Levels, susţinute la finalul liceului reprezintă modelul britanic al bacalaureatului internaţional şi sunt aceleaşi cu cele susţinute de elevii din Marea Britanie sau din şcoli britanice din lume. Examenele pe care elevii le susţin aici sunt trimise la Cambridge pentru a fi corectate. Astfel, liceenii care studiază la Transylvania College se raportează constant la standarde internaţionale de excelenţă şi concurează cu elevi din întreaga lume, ceea ce le deschide oportunităţi extraordinare şi le oferă şansa unui viitor de mare succes.