Ar putea fi tatăl tău. Ai putea fi iubita lui?

classyGERONTOFÍL, -Ă adj., s.m. și f. (Persoană) care iubește pe bătrâni. (DEX) Mulți asociază imaginea gerontofilului cu cea a unei tinere (mai mult sau mai puțin frumoasă) cu privirea ținutuită doar asupra bărbaților tomnatici, capabili să le ofere… un viitor (bogat!). Monica și Irinel – exemplul suprem.

Doar conturile să le atragă însă la un bărbat trecut de prima tinerețe?

Poate că le atrage faptul că sunt bărbați împliniți, de neclintit. Cine nu admiră acel reprezentat al sexului puternic în fața căruia nimeni nu scoate un mâc? El comandă, ceilalți execută. Toată lumea îl admiră (femei și bărbați deopotrivă). El este un domn care aduce a Sir.

Șansele de a fi părăsită de acest grizonant șarmant sunt mai mici. Dacă te place/iubește, va ști să te aprecieze, să te cucerească în fiecare zi. Nu riști criza de la 40 de ani, momentul în care își pierde mințile pentru o tinerică (extrem de disponibilă) și te lasă cu ochii în soare (ești tu tinerica respectivă?! Nu ți se aplică articolul acesta!).

Te învață. Tot ce știe el. Oricât de inteligentă, cultă sau citită ai fi, la cei 20 și ceva, 30 de ani ai tăi, el a poposit mai mult pe pământ. S-a lovit de mai multe situații. Să nu subestimăm greutatea experienței.

Știe să te protejeze. Nu, nu suferi de complexul lui Oedip, dar ești femeie. Tânjești după acele brațe care să te ferească uneori de cutremure. Chiar dacă nu au diametrul de 50 cm, nu sunt lucrate intens cu greutăți, modul în care te cuprinde, coloana lui care nu se clintește, vorbele pe care ți le șoptește reușesc să te liniștească. Sublim.

its-a-mans-world1Nu are complexe. Nu-i pasă de ceea ce crede lumea. Nu are nevoie de confirmări din partea celor ce-l înconjoară. Știe exact cât valorează. Și mai știe că-l iubești, deci nu te va privi ca pe un trofeu. Ci ca pe o femeie, ACEA femeie.

El evită jocurile infantile. Cine pe cine sună? Irelevant.

Timpul este prețios. El va înțelege asta. Mai are puțin…

Și acum să revenim la realitate. Domnilor, faptul că sunteți realizați, inteligenți, cu oareșce conturi prin Elveția, contează. Mult. Nu o luați personal. Balanța se înclină de la sine în fața lui Jimmy Choo și Hermes.

V-a promis că va fi acolo și peste 20 de ani, până la final? Think again! Făt Frumos nu cred că-și lua aspacardinul înainte să o sărute pe Ana Cosânzeana.

Și apoi… de ce nu s-ar aplica regula win-win și în viața personală, nu doar în afaceri?

Să mai zică cineva că tinerețea nu se poate cumpăra. 

Acestea fiind spuse, nu-mi mai rămâne decât un citat:

Age is an issue of mind over matter, if you don’t mind… it doesn’t matter! Mark Twain

Sursă foto: weheartit.com, suitupordie.com

Laura Opriş
Laura Opriş

Ador mâncarea bună, serile cu prietenii dragi, date-uri sau “nedate-uri” în locuri inedite, prânzurile cu cele mai minunate fapturi din lume (prietenele mele, evident!), weekend-urile liniştite, frumosul pur şi simplu…, în orice moment al vieţii noastre încărcate de gadgeturi, întâlniri şi deadline-uri pe toate planurile. “Cine nu o face?!” m-ati întreba… “Să începem cu o mică pauza” îmi spunea cineva acum muuulţi ani. Mi-am propus să încep să savurez lumea înconjurătoare, să mă bucur de micile plăceri ale vieţii… o cafea binemeritată, o ciocolată care+ti suceşte minţile, pantofii de “cenuşăreasă” şi câte şi mai câte… pe care le voi împărtaşi, aici, cu voi.