Non per scolae, per vitae discimus

Învățăm pentru viață, nu pentru școală

Și asta se vede mult mai bine în viața de afaceri: oamenii care învață permanent au succes. Mă refer, evident, la succesul durabil și stabil în afaceri, nu la gloria de o zi de pe ecranul televizorului, nici la așa-zisul succes al politicienilor.

Evident, succesul este proporțional cu trainingurile la care alegi să mergi ca adult. Dacă-ți alegi un training la care mergi ca Mickey Mouse și te aștepți ca, după o zi, să ieși ca Popeye Marinarul după ce a mâncat spanac, atunci, cu siguranță, așteptările tale vor fi înșelate. Unii zic că trainingul de o zi este de preferat cursurilor care durează mai multe luni, pentru că este mai ieftin și pentru că, pentru ei, timpul este mult mai important decât banii. Alții sunt de părere că informațiile primite într-o zi sunt bani aruncați pe fereastră și informația nu se sedimentează suficient.

teorie si practica

Pe de altă parte, trainingul este periculos. În calitate de participant pasiv la un training te gândești că omul ăla din fața ta știe despre ce vorbește. Dar dacă preiei informațiile de la el fără discernământ, poți ajunge la rezultate fatale în companie. În special trainerii – guru sunt periculoși. Mergi la un training de o zi care costă profitul unei firme mici pe o lună, primești o serie de informații „motivaționale”, iar după trei zile, după ce se decantează emoția, îți dai seama că de banii ăia n-ai primit nimic, în cel mai bun caz!

Dar, trebuie neapărat să alegeți training. Ideea de „learning by doing” nu e o opțiune în management: poate costa viața companiei care vă asigură traiul. Învățați din greșeli, de acord, dar, din greșelile altora. Când alegeți un training, informați-vă despre trainer, întrebați în stânga și în dreapta, pe cei care au fost la trainingurile lui. Mergeți la zilele gratuite, dacă sunt disponbile, vedeți dacă există o anumită chimie între dumneavoastră și trainer, vedeți dacă vă furnizează informația potrivită și pe canalele potrivite pentru dumneavoastră. Bucurați-vă de traininguri, pentru că viața e prea scurtă ca să mergeți la un training nepotrivit!

Alin Ivan
Alin Ivan

Economist, Certified Management Consultant. Alin Ivan s-a alăturat echipei SVASTA în 1999, fiind implicat în principal în proiecte de management financiar şi analiza investiţiilor.