Cinci lucruri despre încrederea în tine

trustCum am putea să încheiem această lună, altfel decât gândindu-ne cât de diferiți sunt oamenii care au încredere în ei? Dacă vrem să vedem care este diferența între a avea și a nu avea încredere în tine, este suficient să stai 10 minute pe stradă, să te uiți în jurul tău și să îi observi pe oameni, cum se manifestă atunci când nimeni nu îi vede. Modul în care umblăm, modul în care gesticulăm și modul în care ne uităm unii la alții sunt primele lucruri care spun despre noi cine suntem.

Ce face diferența între un om care are încredere în el si unul care nu are încredere?

Am să vă împărtășesc câteva lucruri pe care oamenii cu încredere în ei nu le fac. Pur și simplu aceste lucruri nu există pentru ei.

Nu caută scuze. Dacă ai încredere în tine, nu găsești tot felul de motive, ci îți asumi responsabilitatea gândurilor și acțiunilor tale. Un om care are încredere în el nu va căuta scuze când întârzie: că a fost trafic, că a fost un accident, ei pur și simplu spun și recunosc adevărul: am întârziat!

Cuvinte precum: nu sunt destul de bun, nu am timp – nu există în vocabularul lor. Ei continuă să se dezvolte și niciodată nu sunt mulțumiți de cât de sunt de buni.

Nu trăiesc într-o zonă de confort. Oamenii care au încredere în ei refuză zona de confort, pentru că acolo visele mor. În permanență se provoacă să-și depășească limitele, lucru esențial în a obține succesul.

Nu lasă lucrurile pentru a doua zi. Refuză să aștepte pentru a veni momentul cel bun și circumstanțele cele mai bune. Ei sunt oameni de acțiune, acum și azi.

Nu-i judecă pe alții. Oamenii care au încredere în ei nu simt nevoia să-și bârfească colegii sau să-și insulte prietenii pe la spate. Ei știu cine sunt ei și acest sentiment confortabil nu are nevoie de nicio altă dovadă să-i înjosească pe alții.

Nu fac comparații. Oamenii care au încredere în ei nu sunt în competiție cu nicio altă persoană. Ei nu acceptă Second Best și își doresc în permanență să se dezvolte, să crească și să fie mai buni mâine decât azi.

self-improvement

Un om care are încredere în el îi apreciază pe ceilalți pentru ceea ce sunt, pentru calitățile lor și nu acceptă să compare defectele. Ei nu vor să crească în ochii altora, pe spinarea celorlalți, ei sunt ceea ce sunt.

Un om care are încredere în el face ceea ce spune. În permanență vrea să se îmbunătățească și este persoana în care oricine poate să aibă încredere. Ce credeți despre voi? Pe o scara de la 1 la 5 am putea să ne măsurăm fiecare dintre aceste puncte și să vedem unde suntem? Când punctajul total este peste 20 de puncte, ați câștigat, sunteți aliniați cu oamenii care au încredere în ei și în viața lor.

Gândul meu pentru această săptămână este: care este scorul dumneavoastră?

Sursă foto: elephantjournal.com, zumi.md