Fashion show Vestige. Tendințe primăvară-vară: glam&sport

Designerii din echipa Vestige au lansat o colecţie de primăvară-vară ce evidenţiază o tendinţă generală a momentului: reconstruirea ținutelor glam în unele mai sport.

Colecția a fost prezentată sâmbătă, 15 martie, în Diesel Club, printr-un fashion show cu demonstrații live de hairstyle și make-up. Un moment special al serii a fost reprezentat de apariția Henriettei, care a fost supusa unei transformări radicale de imagine, rezultatul fiind dezvăluit celor aproape 200 de participanți. Printre invitați s-au aflat reprezentanți din industria fashion-beauty, bloggeri, jurnaliști și artiști din diferite domenii.

Gazdele evenimentului au fost Simina Cheteleș și Raul Tișa, inițiatorii Vestige – Atelier des beaux arts, un concept inedit lansat la Cluj-Napoca în decembrie anul trecut, fiind un atelier complet de frumuseţe ce cuprinde:  servicii beauty, un fashion store (Vestige Prêt-à-Porter) și o academie de formare profesională pentru cei care doresc să se specializeze ȋn acest domeniu.

[easyrotator]erc_99_1395205225[/easyrotator]

Accente metalice și printuri colorate

Produsele prezentate se încadrează în tendinţa actuală de a aborda un stil mai libertin, mai fresh și mai relaxat, unde accentul cade pe simțul tactil, pe culori, pe alăturarea unor texturi cât mai diverse și atipice. „Tendințele acestui sezon se remarcă prin accente metalice în spiritul etno, de la printuri cât mai colorate la produse inspirate din cămașa Oxford, curată, cu un aer sportiv și o linie minimalistă”, a explicat Alexandra Avram, designer.

Vestige Pret a Porter, reunește branduri și designeri absolvenți ai Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca: Alina Botea, Constantin Renakossy, Alina Morar, Sandra Şelescu Carina, Ana Maria Gal, Magdalena Butnariu, Teodora Baciu, Alexandra Tămaş, Teodora Vişinescu, Atelier Laura Firefly, Alexandra Avram, Laura Ion, completate de accesorii marca Berenike Hats.

„Colecţia lansată de Vestige Pret a Porter pentru primăvară-vară 2014 propune piese din materiale metalice, mai rigide în combinație cu produse fluide și jocuri de transparențe. Moda revine la umor, la joc, la sport, la plăcerile simple ale vieții, un ludic construit pe dimensiunile vieții urbane în care ne regăsim cu toții”, este de părere Teodora Baciu, coordonatoarea echipei de designeri.

[easyrotator]erc_36_1395205636[/easyrotator]

Volum și culori naturale

La fel ca şi în cazul hainelor, şi în coafură se preferă texturile naturale şi modalităţi simple de prindere. Cozile revin în atenţie, însă de data aceasta, părul este prins în partea de jos, firav, simplitatea lui fiind generată de puritate şi feminitate, după cum au explicat hairstyliștii. Coada este lăsată uşor întinsă, dar totuşi naturală, cu o cărare asimetrică şi nu lasă loc neglijenţei, are o înfăţişare potrivită pe timpul zilei, fiind flexibilă din punct de vedere vestimentar, părul îşi etalează frumuseţea lungimii sale. Un alt trend este cel al părului uşor umed. „La capitolul culori, tendinţele sunt inspirate de modul în care părul se decolorează natural la soare, fiind prezente mai multe tonuri din aceeaşi nuanta.(un ombre mult mai light şi mai nedefinit). Culorile deschise ne duc cu gândul la puritate, la lumină, la texturi de catifea, se prefigurează culori de blond peach, blond uşor roze, red brown, violet brown. Volumul este cuvântul de ordine, atât în culoare, cât şi în tunsoare”, recomandă specialiștii echipei Vestige.

[easyrotator]erc_5_1395205407[/easyrotator]

Foto: Alina Bondrea