Undress! Jos homarul câteodată!

Acest articol nu este despre iubire.

Este despre ambianța propice pentru ca ea să atingă perfecțiunea.

În ceea ce privește iubirea nu sunt chiar un guru (e clar), dar gândindu-mă la ultima experiență trăită, tocmai pentru a alinia astrele și pentru a perfecționa decorul mesei de Revelion (mulți homari care nu puteau fi mâncați, dar trebuia să dea bine pe farfurii), urmată de o intoxicație cu homari în noaptea de Revelion, am ales să dezbrac interioarele de ceea ce au în plus.

Ce am observat în proiectele mele de redecorare că deranjează pe toată lumea:

Storage insuficient – care duce la un delir de: medicamente, chei, pantofi, mop, hârtii, eșarfe, genți, jucării.

Gadget-uri – un show de tehnologie care numai așa merge, cabluri care numai interconectate funcționeză, tablete și Iphone-uri, dvd-uri, xBox-uri, routere, plasma, etc.

“Kitsch-oșeniile” – așa numitele suveniruri luate cu drag de un el, ea, copil, noră, soacră sau prieten, care trebuie să-și găsescă locul că… sunt de suflet.

 

Storage-ul se poate rezolva destul de ușor, să fie cel mai la îndemână! Cu o curățenie generală, o reconfigurare a mobilierului care să răspundă exact nevoilor de depozitare individuale. Voila! Cu un cost redus și un pic de organizare, această problemă dispare!

storage

Exercițiu: înainte de a te gândi (cum fac majoritatea) ce culoare sau ce stil să aibă casa, ia în calcul că acest lucru nu va conta atunci când “stilul” sau “culoarea” nu se vor mai observa de maldărul de obiecte care-l acoperă. Fă o listă cu ceea ce ai tu ca nevoie de depozitare (stil de viață al întregii familii, număr de eșarfe, genți, chei) și imaginează-ți care e traseul obiectelor pe care le folosiți și unde “e casa lor”. Acest exercițiu de imaginație te va scuti ulterior de nervi, stare de disconfort și îți va aduce liniștea și pacea atât de necesare în cămin.

Gadget-urile – un subiect pentru care eu aloc foooarte mult timp, fiind într-o permanentă schimbare și dezvoltare. Dacă întrebi doi clienți (bărbați) ce cred despre un anumit gadget, îți vor răspunde (sigur) diferit și fiecare are dreptatea lui.

gadget

Sfat: atunci când ai în plan orice proiect de decorare/redecorare, care, inevitabil, implică și partea de tehnolgie a casei, ieși din încăpere și lasă discuția să curgă (câteva ore) între arhitect/designer/decorator ce–o fi și EL! Îți va mulțumi că a avut ocazia de a-și demonstra capacitățile de Leu în junga tehnologiei și va avea în final ceea ce își dorește. Pe tine nu te va influența deloc, acestea fiind bine gândite, nu le vei vedea, ci vei profita din plin de rezultate!

 curiozitati

“Kitsch-oșeniile” îmi plac tare mult pentru că mă distrează (maxim) să le descopăr și să aud poveștile lor “unicate”. Totuși, trebuie să realizăm că nu toate zeitățile Tibetane își găsesc loc pe “calul a la Cluj”. Unele se simt stinghere, alături de rame foto nichelate, gresie sau alături de “accentul de roșu”, mult iubit de amatorii crem-ului. Dacă te uiți cu atenție vei vedea că fac incantații să ajungă în Raiul lor, dar nicio șansă… Îmi amintesc de călătoria în Tibet, alături de X și de magazinul de suveniruri care mi-a tras cu ochiul. Au fost cei mai bine investiți 8 euro. Da, e adevărat că obiectele din călătorii sau cele primite cu ocazii speciale, fac parte din noi, ne aduc liniștea și buna dispoziție când le privim, dar e absolut necesar să le încadrăm într-un peisaj potrivit.

Exercitiu: luați toate obiectele dragi, dar cu forme, culori, semnificații aparte și alcătuiți o zonă de curiozități, travel wall sau cum vreți voi și grupați-le. Împreună vor alcătui un loc care te trimite într-o altă lume, te lasă să retrăiești ceea ce ți-a plăcut odată. Un alt spațiu în care își găsesc casă bună e biblioteca. Printre cărți, par ieșite din istorisirile autorilor și așteaptă să le vorbim.

Așa că: jos homarul! Câteodată, ce e prea mult strică!

 

Genoveva Hossu
Genoveva Hossu

Genoveva Hossu este Owner Ingeno. Decoratorul este un artist al cărui talent este acela de a dezvălui personalitatea clienților săi.