SNAP – sau cum am pătruns indirect şi în direct în visul american

Sâmbătă seara am pornit în căutarea Americii alături de actorii Diana Buluga şi Mihail Onaca, într-un spectacol marca Create.Act.Enjoy, regizat de Cristian Pascariu.

Găzduit de Răgaz Cafe, un loc perfect pentru o desfătare culturală de weekend, „SNAP”, un spectacol despre libertate, ne-a purtat ironic şi „prin efracţie”, în societatea contemporană americană.

Conceput ca o emisiune televizată, cu live-uri mai în direct decât ai crede, cu pauze publicitare pentru care aş porni amuzată televizorul, spectacolul nu e altceva decât o pătrundere ironică în ceea ce poate însemna acel mult prea dezbătut american dream, pentru americanii de rând. De la terapie, la frustrare, până la vise fără grăsimi, toate prezentate cu o supradoză de umor.

snap 2

Întâlnim pastorul care slăveşte bebeluşul interior, la actorul sictirit, asaltat de o actriţă wannabe, cu prea multă vlagă, o condamnată la moarte care le ştie pe toate sau tânărul cu vise americane din’59, căruia i se relevă coşmarul în care trăieşte. Toate personajele sunt interpretate într-un ritm alert şi cu multă uşurinţă de cei doi actori.

Recomandăm spectacolul pentru un plus de haz şi energie şi, de ce nu, merită cugetat apoi şi la visul românesc.

A treia actriţă din grupul Create.Act.Enjoy, Raluca Lupan, ne aşteaptă joi, 23 ianuarie, de la ora 20:00, în acelaşi loc, la one woman show-ul Every Day is a Bridget Day.

bridget day

Sursa foto: Create.Act.Enjoy

Diana Câmpean
Diana Câmpean

Am terminat jurnalismul și, deși ar fi putut să “mă termine” și el pe mine, mereu am mers mai departe mânată de gândul: “eu vreau să scriu!”. Și cel mai mult îmi place să scriu despre oamenii sinceri, despre cei care surprind și prin cele mai mărunte gesturi, cei care trec împăcați cu ei prin viață și care știu să viseze fără șovăieli.