Wishes come true

De multe ori, avem dorinţe pe care uităm să le urmărim dacă se îndeplinesc sau nu. Am învăţat, în urmă cu câţiva ani, să scriu dorinţele cele mai arzătoare undeva pe o foaie de hârtie şi să o las să aştepte atâta timp cât are nevoie, să am încredere că dacă este o dorinţă scrisă din suflet, atunci când trebuie, ea se va împlini. Aşa a început şi povestea unui laborator care ieri şi-a deschis porţile şi care va schimba, cu siguranţă, viaţa copiilor care îi vor păşi pragul.

În urmă cu ceva timp, am început să vorbesc cu Genoveva despre legătura dintre oameni deosebiţi, modelul lor de viaţă şi modul în care putem păstra exemplul lor viu.

Dintr-o idee de recunoştinţă a unui om deosebit, cum a fost profesorul Andrei Albu, s-a născut la Transylvania College Laboratorul de Robotică, care astăzi îi poartă numele. Pe lista dorinţelor mele era crearea unui laborator care să-i înveţe pe elevi să fie creativi, inovativi şi să îndrăznească să facă lucruri cu mintea şi mâinile lor. Toate acestea poartă azi un nume: Robotică.

BW0A2855

Copii, acest laborator l-am scris pe lista mea de dorinţe acum trei ani, când încă nu aveam a doua clădire a şcolii. Nu ştiu de ce, dar un impuls fantastic mi-a spus: Crezi, acesta este viitorul!

Aseară, făcând curăţenie printre notiţe şi caiete vechi, am găsit  acest wishlist cu data: 31 decembrie 2010. Ieri, 3 decembrie 2013, la ora 12:00, s-a tăiat panglica unei realităţi venite dintr-o dorinţă care s-a materializat în mai puţin de trei ani.

BW0A2842

De aceea, mă uit cu încredere în ochii fiecăruia dintre cei care citiţi azi articolul şi vă spun: Scrieţi-vă dorinţele unde credeţi, dar scrieţi-le pentru că ele vă vor surprinde şi se vor transforma în realitate.

Un sfat: Nu le spuneţi niciodată ce drum trebuie să urmeze, ce trebuie să facă şi cum trebuie să se întâmple lucrurile, pentru că dorinţele cele mai arzătoare îşi găsesc singure drumul.

De abia aştept să mă uit pe lista mea, din 31 decembrie 2012 şi să vă spun cât de multe s-au întâmplat din ea.

Wishlist este de fapt sufletul dumneavoastră, pe care îl luaţi în mână, vă uitaţi la el şi spuneţi: Arată-mi drumul! şi el se va deschide, pentru că i-aţi vorbit cu onestitate, încredere şi plini de dragoste.

Dacă azi ar trebui să completez ceva pe wishlist, ar trebui să spun: Mulţumesc, Genoveva! Mulţumesc, Andrei! Mulţumesc pentru încredere şi viziunea de a face ca dorinţele adevărate să se împlinească! Modelul învăţat de la voi este că orice îţi doreşti cu adevărat, se poate.

Gândul meu pentru această săptămână: Scrieţi şi aveţi încredere, dorinţele se îndeplinesc!

Sursa foto: palghatiyer.wordpress.com, Andrei Neamțu

Simona Baciu
Simona Baciu

Simona Baciu este un vizionar și un agent al schimbării. Ea consideră că fiecare dificultate poate deveni o oportunitate de a crește. La începutul anilor 90, fiind profesor de tehnologie la un liceu de stat, Simona s-a simtit foarte limitată de posibilitățile acordate de sistemului de învățământ românesc, astfel beneficiind de burse de studiu si cursuri in strainatate, a descoperit un model de educaţie nou, care a fascinat-o şi la care şi-a dorit sa aibă acces şi copiii români.