Viața ca o piramidă

Dacă am vrea să ne imaginăm o lume perfectă în care lucrurile funcționează corect, continuu și eficient, cum ar fi ea? Ce ar sta la baza acestei structuri perfecte, astfel încât să ne aducă sănătate, prosperitate și fericire?
Pentru mine, această lume, ar avea forma unei piramide, ale cărei laturi ar avea patru valori esențiale: adevărul, simplitatea, dragostea și angajamentul meu pentru lumea în care trăiesc.

pyramids-of-giza
De ce aș vorbi despre piramidă? Pentru că ea reprezintă o structură completă și o configurație cu conștiință înaltă, pentru că toate suprafețele converg într-un singur punct, în vârf.
Baza priamidei poate avea diferite forme geomterice, dar pereții laterali vor converge totuși spre acel vârf.
De aceea, cred că piramida reprezintă putere și conștiință. Dacă facem un simplu exercițiu, în care ne imaginăm că piramida este viața pe care vrem noi să o trăim, care ar fi forma geometrică a bazei piramidei voastre, ce lucruri importante sau valori ați scrie pe fețele laterale?
Dacă piramida noastră ar putea deveni o piramida defășurată, acele lucruri formează de fapt viziunea noastră, o listă de dorințe. Cum vrem să ne trăim viața? Piramida ne poate da oportunitatea de a gândi cum putem trăi în armonie cu noi, printre ceilalți.
Pentru mine, baza piramidei este pătrată, o formă perfectă cu patru triunghiuri echilaterale.

mindfulness-gong-timer-5
Baza piramidei este ceea ce eu numesc conștiința sau Mindfulness, îmi dă stabilitate și încredere. Mă ajută să înțeleg ce este adevărul pentru mine, cum să iubesc, cum să trăiesc o viață simplă și cum să-i ajut pe alții. Pentru mine, piramida este simbolul reflecției. Puteți face un exercițiu de imaginație, creându-vă propria piramidă, un simbol în viața dumneavoastră.
Baza piramidei mele mă conduce spre întrebarea: cine sunt eu, ce este cel mai important în viață pentru mine și cum pot eu să contribui la lumea în care trăiesc?
Gândul meu pentru această săptămână este: Have fun creating your own pyramid!

Sursă foto: odeion.org, satnam.eu

Simona Baciu
Simona Baciu

Simona Baciu este un vizionar și un agent al schimbării. Ea consideră că fiecare dificultate poate deveni o oportunitate de a crește. La începutul anilor 90, fiind profesor de tehnologie la un liceu de stat, Simona s-a simtit foarte limitată de posibilitățile acordate de sistemului de învățământ românesc, astfel beneficiind de burse de studiu si cursuri in strainatate, a descoperit un model de educaţie nou, care a fascinat-o şi la care şi-a dorit sa aibă acces şi copiii români.