Concert regal susținut de Giuliano Carmignola la Ateneul Român

concert regalCu ocazia aniversării Regelui Mihai I, vineri seara a avut loc la Ateneul Român un concert caritabil susținut de violonistul italian Giuliano Carmignola. Aproape 110.000 de euro au fost strânși în cadrul evenimentului, suma fiind folosită pentru susținerea unor tineri artiști români în cadrul programului „Tinere Talente” – ediţia 2014.

Giuliano Carmignola a fost acompaniat de ansamblul de fete La Stravaganza, sub conducerea dirijorului Christian Badea. Câteva sute de persoane care au participat la eveniment, printre acestea numărându-se şi Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae.

„An de an, sute de tineri artişti excepţionali sunt privaţi de posibilitatea de a-şi atinge potenţialul. Nereuşita lor, provocată de lipsurile financiare, este o pierdere pentru noi toţi. Am creat programul ‘Tinere Talente’ pentru a le oferi ajutorul personalizat de care au nevoie. În ultimii ani, peste 120 de tineri artişti plastici şi muzicieni au reuşit performanţe extraordinare sprijiniţi prin burse de studiu, mentorat şi promovare. Sunt foarte mândră de ei. Vom continua acest proiect pentru a sprijini tot mai mulţi dintre tinerii artişti ambiţioşi pe care România îi oferă lumii”, a declarat Principesa Margareta.

Sursă știre și foto: mediafax.ro