Obiectele semnate de designeri români care pot fi văzute în weekend la târgul Made in RO

În acest weekend, pe 7 și 8 septembrie, cea de-a doua ediție Made in RO – Târg de design românesc,  ajunge la Muzeul ASTRA din Sibiu (Pădurea Dumbrava nr. 16-20).

Cel mai mare muzeu în aer liber din România – Muzeul ASTRA este deschis publicului şi îl aşteaptă cu cele mai frumoase cadouri semnate de designeri români: Ciprian Vrabie, Cai verzi pe pereți, Alina Turdean, thecraftlab by Irina Neacșu, Alexandra Constantinescu, ArhiDot Design, Mihai Stamati, Ideogram Studio, Una ca Luna, Mihaela Ivana, Sucita Goodies, Iutta, Mândra Chic, Minitremu, Ioana Corduneanu, Ciprian Manda, Ruxandra Sacaliș.

Alexandra Constantinescu - DesignistPiesele ceramice atât de delicate, semnate Alexandra Constantinescu.

Cai-verzi-pe-pereti-Designist-10
brâu oltenesc

Brâuri de perete și povești românești transformate în autocolante de Cai verzi pe pereți.

 Ceas Mandru si Mandra -Arhidot-design-designist-16Ceasurile Mândru și Mândra, lucrate în lemn, respectiv corian cu motive tradiționale – semnate ArhiDot Design.

 Ciprian-Vrabie-Made-in-RO-Designist-10Tricouri semnate de Ciprian Vrabie și Dersu Streetwear, cu motive populare stilizate.

 Mihaela-Ivana-designist-06

Bijuteriile Mihaelei Ivana, care redau cu migală, pe pânză, semne tradiționale cusute.

Bobo și Rotilici se vor plimba prin Muzeul ASTRA în weekend.
Bobo și Rotilici se vor plimba prin Muzeul ASTRA în weekend.

Jucării din lemn, create de designerul Mihai Stamati, din Chișinău

Geantă Dor de Bucovina
Geantă Dor de Bucovina

Geantă Dor de românesc, de la Iutta, din noua colecție proaspăt lansată pe care o veți putea admira la Sibiu. Gențile din textil și piele naturală au fost printate digital cu motive specifice a 6 regiuni ale țării, ca tu s-o porți pe cea de care ți-e cel mai dor.

Irina-Neacsu-thecraftlab-Designist-22Draga și Dragu, un cuplu de scaune care să-ți smulgă cel puțin un zâmbet, din colecția creată de thecraftlab by Irina Neacșu. Poartă și țesături tradiționale în costumul lor.

Minitremu-Designist-3

Altfel de jucării din lemn, semnate Minitremu, ce reinterpretează Masa Tăcerii și Coloana Infinitului, pentru copii. Minitremu au pus la cale și proiectul unei cărți de colorat pentru copii, cu desene de Dan Perjovschi.

 Alina-Turdean-designist-04

Veioză și lampadar, din metal, traforate cu motive tradiționale. Designer Alina Turdean.

Ciprian Manda - DesignistPiese din lemn, sculpturale, create manual de arhitectul Ciprian Manda – Silva Artis.

 Mandra Chic si Irina Corduneanu - Tricou-cu-Tricolor-Designist-9

Tricoul cu tricolor este și un mic “îndrumar” de esență românească. Fiecare semn aplicat pe tricou este desluşit prin povestea sa străveche. Un proiect Mândra Chic și Ioana Corduneanu.

Acesta este doar un preview al pieselor care te așteaptă sâmbătă și duminică, pe 7-8 septembrie, la Muzeul ASTRA, din Sibiu. Vremea se anunță frumoasă, așa că măcar o vizită se impune în weekend la Made in RO – târg de design românesc, pentru a descoperi îmtregile colecții. 🙂

Evenimentul de la Sibiu este organizat de Fundația DALA și Designist.ro în cadrul Programului Anima ASTRA.