Gloria, the social butterfly

217864_4372410988165_1671817532_nLa prima noastră întâlnire, Gloria mi-a povestit vreo două ore despre proiectele în care e implicată, și singura întrebare care mi-a venit atunci în cap a fost “Dar tu câți ani ai?”. Răspunsul m-a pus pe gânduri, lucrurile se întâmplă altfel în timpurile astea, copiii cresc într-un an cât creșteam noi în trei și muncesc cam la fel.

Unul din proiectele ei, flashme.ro, mi-a atras atenția încă de la început. Ce și cum e în spatele acestui proiect și cum face Gloria toată munca de “magician” pentru a ne uimi de fiecare dată, în interviul care urmează.

Urmăresc de ceva timp povestea ta și a proiectului Flashme, care mie îmi place foarte mult. Cine e Gloria și care e povestea acestui „conglomerat de idei”, cum îl numești tu?

Gloria este o visătoare cu picioarele pe pământ. Visătoare pentru că îmi place să mă implic sau să creez proiecte noi care necesită energie și creativitate. Dar nu mă implic decât în ceea ce îmi place și în care văd finalitate, le duc la bun sfârșit pentru a ști că am mai adăugat o pietricică la experiența de viață. Am diverse funcții, tangente cu mai multe domenii și firme, în mare fac de toate în zona de promovare, că-i zice PR, marketing, că-i tradițional sau online, că-s evenimente, oameni sau produse, sunt doar detalii.

Flashme îmi susține o pasiune, e un proiect care are diverse finalități și dezvoltarea lui deschide tot felul de ușițe și noi proiecte. Tocmai de aceea e un conglomerat de idei, pentru că a pornit de la ceva, s-a înclinat în diverse direcții și încă poate fi exploatat spre altele. Îmi place să cred că am făcut lucuri frumoase, sedințe foto, evenimente, materiale scrise, interviuri, și că am cunoscut, colaborat, crescut unii oameni fără de care nu ar fi ceea ce este.

Mai concret, este un site înclinat spre lumea modei, pe care scriem, realizăm și publicăm ședințe foto cu scop de promovare și o platformă cu ajutorul căreia facem și evenimente conexe: schimb de haine, târguri, Chat’elier – workshopuri tematice.

281820_242478579108594_4432731_n

Cum găsești, la 24 ani, resursa necesară să dezvolți un astfel de proiect? Spune-ne ce implică Flashme în fiecare zi.

În iarnă Flashme face 3 ani, deci l-am început când aveam mai mult timp la dispoziție, când încă nu era boom-ul blogurilor de modă, când simțeam lipsa unui proiect care să adune la un loc ideile și oamenii legați de modă.

Sincer, aș face doar asta dacă piața din Cluj/România ar fi pregatită.

Îmi place adrenalina care se intensifică la fiecare ședință foto. Îmi place când gândim un shooting, și pentru a-l realiza, trebuie să găsesc oamenii pe care să-i implic, să mă ocup de timing, uneori să caut haine și accesorii și să le asortez. Implică foarte mult timp și energie, telefoane, mailuri și mai ales km parcurși, ba pentru a găsi locurile, ba pentru a lua sau a returna recuzita, ba la saloane, sau la selecția de poze, la uploadarea lor, la promovarea materialului final. E un “rollercoaster” pe parcursul căruia trebuie să mulțumești extrem de multă lume, să vorbești pe limba fiecăruia și să fi și tu la final mulțumit cu rezultatele.

Ar fi drăguț să apeleze lumea mai des la ședințe foto, să aprecieze calitatea și să înteleagă nevoia unei imagini personalizate, care în timp aduce mult mai mult decât se cheltuie pentru ea.

Pe lângă ședințele foto care se întâmplă cam 1-2 ori pe lună mai e lupta constant pentru a face conținut, pentru a găsi sau a motiva echipa care să creadă în proiect și să-l dezvolte.

Iar cu event-urile e altă discuție. Se nasc din diverse nevoi, la cafele cu povesti și dacă se vrea se reușește.

IMG_1384

Cum e cu moda la Cluj? Câtă importanță îi dă lumea?

E așa cum o facem noi în fiecare zi. Depinde cine ești și pe unde te învârți, deoarece chiar dacă e un oraș mic, parcă în fiecare cartier, sau la fiecare eveniment vezi alte cele. Sincer de 8 ani azi mâine de când sunt aici, a evoluat foarte mult. E drept că la asta a contribuit mult și fast-fashionul, mall-urile, și mai ales blogurile, dar chiar suntem un oraș interest și informat și aș îndrăzni să spun curajos. Sunt unele persoane care știu să se îmbrace, unele care urmează tendințele, sau unele care pur și simplu păstrează bunul gust și sunt mereu o apariție.

Parcă barbații au început să-i dea mai multă importanță și e plăcut să vezi din ce în ce mai multe exemple bune. La femei e poate mai “tricky” pentru că intervine silueta, locul de muncă, trotuarele deloc prietenoase cu tocurile și influența personajelor extrem de mediatizate care nu sunt deloc exemple bune de urmat.

Cum se îmbracă lumea la evenimentele publice? Crezi că se mai poate lucra la acest aspect?

Cu siguranţă se mai poate lucra mult şi bine.

Omul nu-şi acordă timp pentru a-şi descoperi un stil. Acesta ar fi primul pas, pentru că o dată ce ajungi să îti cunoşti corpul şi ce anume te avantajează, ţi-e mult mai uşor să construieşti ceva, să experimentezi.

Dificil e şi faptul că lumea nu are o educaţie legată de dress code şi nici interes pentru asta. În general, își iau ţinutele pentru că le plac, nu cu un scop anume şi nu neapărat pentru că li se potrivesc. Se așează ţinuta în dulap şi cel mai probabil din disperare se apelează la ea oricare ar fi evenimentul.

Sunt consilieri de imagine, sunt atâtea informaţii peste tot, e păcat să nu acordăm atenţie acestui lucru pentru că nu mai e doar impresia pe care o lăsam celor care merg la eveniment, ci a unui public muuuult mai mare odată cu online-ul şi mai ales cu Facebook-ul. Aceasta e deja o lume deja mult mai “judgy” mai ales că nu cunoşti întotdeauna persoana din fotografie, ci o judeci după ce a îmbracat şi cum îi stă. Şi treaba cu prima impresie e validată.

524957_418756491512257_1855727223_nAm văzut că apar multe bloguri destinate fashion-ului sau beauty-ului în general. Colaborezi cu bloggeriţele din oraş?

Avem câteva bloggeriţe în Cluj cu care ne putem mândri şi nu doar colaborez cu ele, suntem prietene. Având flashme de mult timp, pot să zic că le-am cunoscut de la începuturile lor, le-am luat interviuri, ne-am cunoscut personal, am încercat să le implic în multe din proiectele mele şi în mod natural ne-am împrietenit. E bine şi fain să nu fie animozităţi în domeniu şi chiar se pot face multe lucruri frumoase dacă se colaborează.

Dintre cei care s-au „perindat” pe
Flashme, în interviuri sau pictoriale, poţi alege două sau trei proiecte care-ţi sunt mai apropiate de suflet?

Interviul cu Alex Ciucu mi-e cel mai drag – l-am luat personal şi ţin minte cât de mult ne-am lungit la poveşti şi cât m-am străduit să-l scriu de mână şi mai apoi să stau în Unirii să-l transcriu. Am fost nevoită să-l pun în 3 părţi, atât de lung a ieșit. http://www.flashme.ro/2012/06/09/interviu-alex-ciucu-designerul-casei-regale-i/

Mulţumită The Woman, am avut ocazia să mai iau câteva interviuri unor persoane publice la care posibil să nu fi ajuns altfel – Romanița Iovan, Alice Botnarenco etc.

Cât despre ședinţele foto…m-aş răni pe mine dacă ar fi să aleg, pentru că am pus suflet în fiecare. Primele au fost cele mai challenging pentru că totul era nou, nu cunoşteam pe nimeni. Acum e mai uşor, pentru că sunt acelea în arhivă, pot arăta rezultate şi am oamenii cu care ştiu că pot lucra. Întotdeauna a fost ceva atractiv şi nou – fotograful, conceptul, locul, modelul, hainele, aventurile întâmpinate…

Dacă trebuie musai să aleg, aş zice http://www.flashme.ro/2012/05/14/living-doll/, dar repet, toate mi-au fost apropiate de suflet şi poate chiar ar trebui să scriu povestioarele din spatele scenei la fiecare.

Ce pregăteşti pentru viitorul apropiat? Ne poţi dezvălui vreun mic secret?

Ne-ar plăcea să ne diversificăm puţin publicul, să atragem atenţia unui anumit grup şi sperăm să prindă bine. Ar fi două proiecte pentru toamnă care sunt extrem de diferite şi suntem curioşi cât de greu va fi să le menţinem şi dacă va merita efortul.  În rest, staţi cu ochii pe flashme, vom pregăti mereu ceva nou, şi ne vom implica în event-urile care contează.

Sursă foto: arhiva personală

Sonia Nechifor
Sonia Nechifor

Lumea îmi spune simplu: Sonia. Sunt specialist în comunicare, atât la birou, cât și în timpul liber. Îmi place să fac lucrurile „ca la carte”, să găsesc ideile simple care să transforme gânduri obișnuite în fapte extraordinare.