Brush your brain

În ultimele articole atenţia mea a fost îndreptată tot mai mult asupra modului în care funcţionează creierul şi cum am putea să avem grijă de cel mai preţios organ al nostru. Cu toate că nu suntem obişnuiţi să ne observăm și să ne apreciem corpul, este foarte important să conştientizăm tot ceea ce ne aparţine şi să avem grijă ca întregul nostru organism să fie în permanenţă în bună stare de funcţionare.

Mi-a plăcut foarte mult ideea cum îi învăţam pe copiii noștri încă de mici să se spele pe dinţi de 2 ori pe zi. Brush your teeth sună la fel în orice limbă când e vorba de educaţia primară a sănătăţii noastre. Oare cum am putea să avem grijă de întreg corpul nostru? Ce credeți despre Brush your brain? Periaţi-vă creierul?

brain1

Poate că mulţi zâmbim la această întrebare, dar este cât se poate de serioasă şi actuală. Cele mai mari universităţi din lume au început să aibă programe speciale dedicate studiului creierului uman pentru a găsi posibilităţi şi programe care îmbunătăţesc considerabil starea de sănătate generală. Când spun aceasta, mă gândesc la scăderea stresului, la reducerea tensiunii arteriale şi îmbunătăţirea sistemului imunitar. Creierul este un organ care are nevoie de îngrijire şi curăţenie exact la fel ca şi dinţii noştri. De aceea au apărut programe speciale dedicate bunei funcţionări a întregului organism punând accent mai ales pe activitatea creierului.

Mindfulness este unul din programele specifice, un training special care face legătura cu schimbările fizice ce au loc în creier. Acest tip de training este folositor tuturor persoanelor dornice de a se dezvolta armonios atât personal cât şi profesional. Prin tehnici simple de relaxare, creierul nostru poate lua mici pauze pentru a descărca gândurile trecutului și a se pregăti pentru viitor.

Din dorinţa de a încheia cu un exerciţiu practic, mi-aş dori să încercăm să vizualizăm gândurile noastre, în special pe cele negative de care cu siguranţă dorim să scăpăm. Luaţi o foaie de hârtie pe care o purtați cu dumneavoastră în fiecare zi şi de câte ori vă vine un gând negativ sau spuneţi ceva negativ rupeţi o bucăţică. Continuaţi acest exerciţiu pe parcursul întregii zile. Vedeţi cu ce rămâneţi la sfârşit.

paper

Astăzi a fost ziua în care am reuşit într-un fel sau altul să conştientizăm gândurile negative preriindu-ne creierul şi scăpând de ele.

Vă doresc să vă simţiţi în fiecare zi bine gândind pozitiv!

Surse foto: weheartit.com, brainbrilliance.org

Simona Baciu
Simona Baciu

Simona Baciu este un vizionar și un agent al schimbării. Ea consideră că fiecare dificultate poate deveni o oportunitate de a crește. La începutul anilor 90, fiind profesor de tehnologie la un liceu de stat, Simona s-a simtit foarte limitată de posibilitățile acordate de sistemului de învățământ românesc, astfel beneficiind de burse de studiu si cursuri in strainatate, a descoperit un model de educaţie nou, care a fascinat-o şi la care şi-a dorit sa aibă acces şi copiii români.