Principesa Margareta a lansat la apă nava „World Diamond”

world diamond 2Vineri, la Şantierul Naval Damen din Galaţi, Alteţa sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a botezat nava „World Diamond”. Cu această ocazie, conform Principelul Radu, se reînnoadă o tradiție care nu face decât cinste României și așază țara noastră acolo unde îi este locul în conduita publică europeană.

„Reginele și Principesele României, ca de altfel toți membrii Familiei Regale, au fost profund legați de toate activitățile culturale, militare, economice și de agrement ale vieții maritime și fluviale din România”, mai spune acesta.

Principesa Moștenitoare a oficiat botezul navei, rostind: “Te botez “Diamantul Lumii”! Dumnezeu să te binecuvânteze, împreună cu echipajul tău”, după care a tăiat panglica tricoloră care susţinea sticla de şampanie. Sticla s-a spart de bordul navei, conform tradiţiei marinărești. 

A urmat ceremonialul schimbării pavilionului, tricolorul românesc fiind înlocuit cu drapelul Norvegiei. Pe timpul ceremonialului s-au intonat Imnul Regal, imnul României şi cel al Norvegiei.

Nu trebuie să uităm că Regele Carol I și Regina Elisabeta au inițiat “Croazierele Regale de pe Dunăre”, un eveniment anual care aducea la noi în țară elita culturală, politică, economică și regală europeană, în încercarea de a pune România la locul cuvenit pe harta lumii.

Sursa ştire şi foto: princeradublog.ro