Deutschland, Deutschland über alles!

Pentru a funcționa în mod corespunzător am nevoie în fiecare an de o doză de câteva zile de cea mai militărească ordine pe care mi-a fost dat să o întâlnesc. De Germania, țara care mi-a fost acasă pentru o perioadă, țara care m-a învățat că punctualitatea și Ordnung und Disziplin (ordinea și disciplina) trebuie să fie principiile de guvernare ale fiecăruia dintre noi.

Skyline_Frankfurt_am_Main

Capitala subliniază cel mai bine diferențele între est și vest. Este incredibil cum un zid, a despărțit oameni, familii, cultura. Acum, din cei 150 de km de Zidul Berlinului au rămas mai puțin de 200 de m de cărămizi acoperite în graffitti. Impresionantă este priveliștea din turnul de televiziune, situat în Alexanderplatz.

tv turm

Nu trebuie omisă vizita la Bundestag (Parlamentul Germaniei) și o vizită în cupola de sticlă care oferă o panormă superb asupra orașului.

BundestagKuppelOben

De la Bundestag, o scurtă plimbare vă va purta în fața Porții Brandenburg, cel mai important simbol al orașului. De aici începe faimoasă stradă pietonală Unter den Linden, care găzduiește numeroase muzee și faimoasa Universitate Humboldt.

20_Brandenburger_Tor

Checkpoint Charlie, unul din cele 8 puncte de trecere a frontierei în timpul Războiului Rece a rămas un simbol al căderii zidului.

Checkpoint-Charlie

Târgurile de Crăciun și petrecerile organizate în sate și orașe adună comunități întregi de oameni dornici de a se relaxa seara sau la sfârșitul de săptămână, savurând nelipsita bere și cârnăciori. Tineri, bătrâni, părinți și copii, cu toții vor avea de o bucurie specifică intereselor și vârstei.

sat

Germania are în fiecare colț de țară ceva aparte. La tot pasul curățenia și ordinea fac legea. Fie că te afli la răcoroasa Mare a Nordului (unde am fost copleșită de imensa diferența între flux și reflux), fie că te afli în modernul Frankfurt sau în tradiționalul Bayern, Germania îți oferă imaginea unui loc organizat până în cele mai mici detalii, unde fiecare își cunoaște rolul și aplică regulile cu strictețe.

nordsee_ferienhaus

Surse foto: germanytraveladvisor.com, bilder.volker-sauer.de, interchalet.com, 2012sternenlichter.blogspot.com, wikimedia.org, schwarzaufweiss.de