Patricia Kaas – diva care-și face singură cascadoriile

Patricia Kaas a cântat aseară la Cluj. În principiu, asta ar trebui să spună tot ce e de spus despre spectacolul ei. Voi presupune totuși că nu ați fost acolo și vreți să aflați toată povestea, care-i puțin mai complexă decât am enunțat în prima propoziție a acestui articol.

Patricia Kaas - concert - foto Nicu Cherciu - 6

Am intrat într-o Sală a Sporturilor încețoșată și caldă ca o zi din miezul musonului. Atmosfera nu prevestea ce avea să urmeze. Să fiu sincer, nu prevestea nimic bun. Am transpirat cuminte pe scaun un sfert de ceas, până la ora la care trebuia să înceapă spectacolul. Apoi am mai așteptat un sfert de ceas, pentru că mai erau oameni care intrau în sală (e explicația pe care am găsit-o pentru mica întrziere). Luminile s-au stins, ceața artificială nu s-a mai văzut, căldura n-a mai contat și nici locul de pe bilet, pe care l-am abandonat pentru a lua un loc în picioare, rezemat de balustrada scărilor din capătul de sală opus scenei. Au urmat două ore în care nu am regretat defel decizia de a alege balustrada în locul scaunului.

Acum ar trebui să urmeze o cronică de concert în care să înșiruiesc nume de melodii, să descriu costume (apropo, Patricia Kaas a schimbat mai multe ținute pe parcursul celor două ore, senzaționale toate, nimic vulgar în ele, nimic strident) și reacții ale publicului. Sigur, aș putea să fac asta dar m-aș simți ca un biet răsucitor de vorbe și în plus, nici nu i-aș face dreptate Divei. Da, consider că Patricia Kaas e o Divă așa cum nu mai vedem crescând de 20-25 de ani încoace. Patricia Kaas e seducătoare și de la 50 de metri distanță, gesturile ample te forțează cumva să-ți imaginezi lucruri, vocea ei vibrează emoții și insinuări, dansul ei transmite publicului energie.

Patricia Kaas face exact ce ar trebui să facă un artist în fața publicului, umple scena, umple sala, știe când și ce să spună, știe când s fie gravă și când trebuie să se joace, își cunoaște bine arta și, mai mult decât atât, se exprimă perfect și armonios prin sunet, mișcare, lumină și umbră. Oferă un spectacol complet, rotund, fluid, genul de spectacol de care ți se face dor îndată ce a căzut cortina de final. Patricia Kaas își iubește publicul iar acesta-i întoarce dragostea. Asta am văzut aseară la Cluj, în spectacolul oferit de TIFF Events. E posibil ca Edith Piaf să fie mulțumită.

[easyrotator]erc_13_1372144882[/easyrotator]

Credite foto: Nicu Cherciu, TIFF Events

 

Adi Hădean
Adi Hădean

Știu ce am de făcut în fiecare zi pentru ca viața mea să fie așa cum îmi doresc și pentru a putea merge la culcare cu un zâmbet pe față.