Beauty is in the eye of the beholder

Frumusețea merge mână în mână cu dragostea. În diferite sensuri. În primul rând, cred că este important să îți “cultivi” dragostea pentru tine, nu doar în ceea ce privește frumusețea, ci și în ce privește respectul și încrederea în sine.

Încrederea înseamna multe: mulțumire spirituală și satisfacție pe plan profesional, acolo unde ne  petrecem marea parte a zilei. Aici trebuie să simțim că facem ceea ce am fost învățați,  așa cum știm noi mai bine.  Mulțumirea de sine ne face mai frumoși. Frumusețea fizică se poate ajusta cu ajutorul specialiștilor, pe când cea interioară se află doar în propria noastră putere.

Este normal să îți dorești să te simți mai frumos sau să îți evidențiezi punctele forte. Să ne preocupăm de aspectul fizic, cred că este o chestiune de bun simț. Pentru fiecare dintre noi această preocupare înseamnă însă altceva: dispariția miraculoasă a colăcelului de grăsime de sub ombilic, sau a celulitei, tratarea venectagiile inestetice de pe picioare, fese mai ferme, dispariția ridurilor, creșterea tonusul la nivelul feței, fiecare avem demonii noștri.

Beauty-and-the-Beast

Pentru îngrijirea fizică, trebuie să începem devreme cu metodele necesare, adecvate vârstei. La 30 de ani nu trebuie să ne facem tratamente cu toxina botulinică, tratamentele cu minerale, vitamine și antiridante, împiedică însă procesul de îmbătrânire și sunt indicate.

Pentru aceia dintre noi, care nu ne simțim confortabil în pielea noastră, (din motive bine întemeiate) există multiple tratamente și intervenții care pot corecta: un șold proeminent, un nas prea mare (de care a râs 12 ani tot liceul) un sân mic sau o gambă slabă. Aici, sunt de acord.

Modelele evidențiate însă de mass media dau cele mai proaste exemple: buzele a la Gina Pistol, sâni imenși, falși, coaste scoase pentru a-și îngusta talia, câte și mai câte exagerări. Intervențiile chirurgicale pentru înfrumusețare pot crea dependență. În cazul în care nu vom învăța niciodată să fim mulțumiți cu noi înșine, ne vom transforma în mumii, în Michael Jackson, Cher sau Daniela Gyorfi, personaje dintr-o dorință aprinsă de a fi frumoși, și-au mutilate corpurile.

Atunci când dispare dragostea pentru noi, vom fi nefericiți. Poate ar trebui să ne gândim că tocmai aceste mici defecte ne deosebesc de ceilalți, că cei apropiați nouă (iubit/soț/prieteni/familie) iubesc tocmai aceste mici imperfecțiuni care ne transformă în oameni și nu în zeițe perfecte dar intangibile.

Sursa foto: iheartthetalkies.com

Sandra Mureşan
Sandra Mureşan

Sunt Sandra Mureşan, medic primar, consultant nutriţie şi remodelare corporală şi masterand la Facultatea de Nutriţie. Sunt căsătorită şi am o fetiţă de 8 ani. Lucrez la cabinetul meu de medicină de familie şi la Clinica Novia. Sunt o persoană care crede în iubire, frumuseţe şi bun simţ.