Asigureza – o „limbă străină” tradusă de Alin Băiescu

Joi, 27 iunie, la Librăria Cărtureşti va avea loc lansarea cărţii „DEX Asigureza – Română”. Precum aflăm din titlul, volumul lui Alin. T. Băiescu se prezintă ca un fel de dicţionar şi ghid de conversaţie pentru lumea asigurărilor. Cartea vine într-o formă relaxată şi hazlie, păstrându-se în acelaşi timp serioasă în conţinut. Autorul va fi prezent la lansarea de joi, care va începe la ora 19:00.

stire carturesti

În cei peste 12 ani de activitate în zona asigurărilor, Alin Băiescu a realizat că ostilitatea publicului faţă de asigurări se datorează şi modului în care acest domeniu se prezintă în piaţă: complicat, cu termeni de specialitate dificil de înţeles, cu mesaje confuze şi eronate. Pentru cei mai mulţi e o adevarata limba străina – asigureza, cum o numeşte autorul cărţii.

De asemenea, la eveniment sunt invitaţi să discute despre acest domeniu şi despre carte Dragoş Alexa, Managing Partner la Creatica Media, Aurelia Cristea, deputat în Parlamentul România şi prof.univ.dr. Cristina Ciumaş, directorul departamentului de finanţe din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea afacerilor, UBB.