Chopin Unplugged: recital de pian la castelul Bánffy

Sâmbătă, 25 mai, Galeria A1 pregăteşte un recital de pian pentru oameni şi… castel. Tânărul pianist Alexandru Negriuc va susţine un recital de pian la castelul Bánffy din Bonțida, repertoriul său incluzând lucrări de Frédéric Chopin și Carl Filtsch.

Sub numele de „Chopin Unplugged” – un pleonasm voit, conform organizatorilor – evenimentul vine cu propunerea de deconectare prin artă, muzică şi voie bună în curtea castelului ce găzduieşte tot mai multe astfel de evenimente.

chopin bontida

Alegerea acestui loc de către organizatori nu este una întâmplătoare.

Cu aproximativ două secole înainte, la castelul Bánffy poposea Carl Filtsch, pianistul genial al Sebeșului și viitorul elev preferat al lui Chopin. Familia Bánffy a recunoscut talentul copilului și l-a ajutat să ajungă la Paris, unde locuia Chopin. Din recitalul lui Alexandru Negriuc vor face parte și trei compoziții semnate de Carl Filtsch. Recitalul Chopin din 25 mai este dedicat nu doar publicului, ci și copilului pianist.

Programul evenimentului este următorul:

16:00
Expoziții:
George Roșu – Grajd de lupi
Raluca Cozma – Boxed Thinking & Crisalide
HungaRomânisme – expoziție colectivă
Ateliere pentru copii:
DoReMi Start! – atelier muzical pentru copii
Ileana Surducan – atelier de desen pentru copii
Instalații:
Fain – Fără titlu
A1 – Joc
Gastronomie:
Prăjitureasa

18:00
Explorare:
Turul ghidat al castelului
21:00
Alexandru Negriuc – Chopin Unplugged – recital de pian

Intrarea se face pe bază de invitație sau bilet. Prețul unui bilet este de 20 de lei şi 10 lei pentru elevi și studenți.

No Comments Yet

Comments are closed