Beep! Mesaj pe Whatsapp. “Prânz la 13:00. Fork & Cork! No comment!” zice G. Cârcotaşele de serviciu (mai ales eu) ne opunem. Nu ne plac experimentele! Mai ales în preţioasa pauză de prânz când “bulbucii” Prosecco-ului trebuie să se ridice într-o ordine militărească, iar mâncarea să fie dieto-gustoasă. Suntem învinse. La 1 fix ne înfăţişăm la noul restaurant de pe Albini. Norocul lor că sunt locuri de parcare, altfel aş fi avut scuza perfectă să comentez în continuare. G ne propune meniul pe care ea îl devorează de vreo săptămână în acest elegant restaurant. Mergem pe mâna ei, de parcă am avea de ales?! Vine şi Prosecco-ul, bulbucii ordonaţi… Parcă mă relaxez puţin după a două înghiţitură şi începe să îmi placă… dar shhhh, nu mai spuneţi nimănui 😉
Gică contra-ul din mine nu e pregătit să recunoască. Vine aperitivul, un design contemporan în farfurie, iar gustul… woooow, divin! Somonul perfect, castraveţii proaspeţi, iar detaliile de mare clasă. Eh, au nimerit-o încerc eu să îmi dreg conştiinţa.
Urmează salată de spanac… n-am mâncat niciodată până atunci spanac crud… Baconul fin, oul moale şi roşiile cherry mi-au excitat fiecare papilă gustativă fără pardon.
De atunci, m-am întors de 3 ori (pe ascuns, evident! Încă n-am ajuns la maturitatea de a-mi recunoaşte cârcoteala inutilă, dar lucrez la asta, promit) şi mi-am trimis toţi prietenii să guste deliciile de la Fork & Cork.