Ȋn ce să investim în garderobă?

De multe ori ne întrebăm cum să ne alegem hainele în funcție de evenimentele la care participăm zi de zi sau de locul de desfăşurare al acestora.

În societatea contemporană accentul se pune, în cea mai mare parte, pe imagine. De aceea, este necesar să avem grijă la ceea ce vrem să transmitem prin aspectul nostru.

Cel mai important factor în ceea ce privește vestimentația, este calitatea produselor pe care le achiziționăm. Materialele naturale ne oferă comoditate și un aspect mult mai curat al conturului siluetei. Acesta este redat bineînţeles și de croiul specific fiecărui tip de siluetă.

Ȋn cazul în care o ținută pare interesantă, trebuie să ne distribuim atenția, atât la nivelul de calitate al produsului, cât și pe eticheta de prezentare a acestuia.

Probabil ați remarcat discrepanța dintre prețurile unor haine la care nu se observă neapărat o diferență de design, sau faptul că unele articole de îmbrăcăminte se aranjează pe corp mai bine decât altele. Ţinutele realizate din materiale de calitate sunt gândite să ne asigure atât confortul, dar și un aspect frumos. De asemenea ele îşi păstrează ţinuta timp îndelungat, însemnând practic o economie pe termen lung.  Este de preferat să alegem materiale precum mătasea naturală, stofa, cașmirul, lâna și, nu în ultimul rând, bumbacul.

Roberto Cavalli, Reed Krakoff și Haider Ackermann au folosit în colecțiile lor transparențele în  mai multe straturi, materiale lucioase cum ar fi mătase, şifon, organza și mousseline.

Piesele de bază în care putem investi fără reținere sunt:

  • Cămașa – una dintre cele mai potrivite alegeri, indiferent de culoare sau model, salvează orice tip de eveniment sau întâlnire. Ralph Lauren, Roberto Cavalli, Saint Laurent și Paul Smith sunt o parte dintre creatorii care adaugă în panoul lor de inspirație cămașa.

[easyrotator]erc_14_1365486982[/easyrotator]

  • Little black dress – cochetă și sofisticată, tocmai prin simplitatea sa, a inspirat creaţiile multor designeri, mai mult sau mai puțin consacrați.  Akris, Lanvin, Roland Mouret, Undercover, Saint Laurent, etc.  adoptă conceptul de Little black dress în manieră personală, oferind o nouă formă și o nouă viziune a ceea ce poate însemna ea.

[easyrotator]erc_36_1365487172[/easyrotator]

  • Geaca de piele – binevenită în zilele reci ale primăverii, ea poate completa armonios o ținută, oferind un aspect cool sau controversat, dacă ne lăsăm inspiraţi de ţinutele realizate de Jean Paul Gaultier şi Saint Laurent.

[easyrotator]erc_94_1365487325[/easyrotator]

  • Pantalonii pană și sacoul – anul acesta prezente în colecțiile inspirate din costumul specific sălilor de consiliu, ne ajută să punem în valoare puterea jucăușă a primăverii. Câteva recomandări de outfit-uri: Lanvin, Saint Laurent, Balmain, Haide Ackermann, Christian Dior, Mary Katrantzou.

[easyrotator]erc_46_1365487437[/easyrotator]

Mădălina Drobotă
Mădălina Drobotă

Cuvintele reuşesc să transmită doar 20 % din personalitatea unei persoane, dar împreună cu vestimentaţia şi preocupările din timpul zilei , conturează întreaga figură umană.