Expoziție “Herta Müller: Cercul drăcesc al cuvintelor”

herta muller

Miercuri, 13 martie, la Galeria Casa Matei, va avea loc deschiderea unei expoziții despre viața și opera scriitoarei germane de origine română, Herta Müller. Evenimentul cu numele „Herta Müller: Cercul drăcesc al cuvintelor“ îi va purta pe vizitatori, în limba germană și română, prin viaţa autoarei laureate cu Premiul Nobel, de la copilăria petrecută într-un sat din Banat, până la primirea distincției amintite.

Vor fi expuse fotografii și documente ce aparțin familiei scriitoarei. În cadrul expoziției vor fi prezentați și membrii “Grupului de Acțiune Banat”, care i-au influențat autoarei debutul literar, dar și relațiile cu Securitatea. Una dintre surprizele expoziției o constituie o parte necunoscută a operei Hertei Müller: colajele realizate de ea.

Expoziţia a fost realizată de Literaturhaus Berlin în parteneriat cu Institutul Goethe. Curatorii sunt Lutz Dittrich şi Ernest Wichner, care se numără printre cei mai buni cunoscători ai Hertei Müller.  

Vernisajul va avea loc începând cu ora 20.00. Expoziţia este organizată în parteneriat cu Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca și va putea fi vizitată până în 4 aprilie.