Ce (nu) ne-a plăcut la Balul Operei

www.haitonic.com (166 of 452)Evenimentul “mondeno-cultural” al anului în Cluj-Napoca, marele Bal al Operei s-a încheiat după o impresionantă desfăşurare de forţe, defilări de modă, şampanie la discreţie şi carneţele de bal pline… Vă împărtăşim multitudinea de “gusturi şi nuanţe” care ne-a rămas după un sfârşit de săptămână petrecut la Teatrul Naţional din Cluj.

Un impresionant spectacol de lumini şi lasere a inundat sâmbătă seara centrul oraşului Cluj-Napoca. Astfel, până a parcurge covorul roşu, invitaţii s-au putut bucura de o imagine inedită a vechii clădiri a teatrului, scăldată într-un joc de culori aprinse. O intrare demnă de evenimente de talie internaţională!

Aranjamentele florale au îmbrăcat interiorul teatrului într-o haină de sărbătoare. Contrastul miilor de flori verzi, albe şi roşii, decorate cu mici măşti au întregit tema din acest an, “Ciao, Italia!”.

Am rămas plăcut surprinşi de numărul mare de persoane care au luat parte la Balul Operei. Aproape 1000 de persoane au venit, cu mic cu mare, şi au umplut Teatrul Naţional, aşteptând impresionantul spectacol de operă şi balet. Interpretarea operelor marilor compozitori precum Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini sau Francesco Cilea, sub bagheta dirijorului David Crescenzi, au încântat privirea şi auzul publicului, iar interpreţii au fost copleşiţi de aplauzele publicului.

Am apreciat enorm doamnele şi domnii care au respectat codul vestimentar, şi pe ei însuşi până la urmă, optând pentru ţinute elegante, potrivite evenimentului, accesorizate cu cea mai aleasă atitudine. Felicitări!

Un gust amar, însă, ne-au lăsat ţinutele prost (şi foarte prost) alese, în special de câteva doamne. La teatru se merge îmbrăcat elegant, darămite când evenimentul se intitulează “bal”! Aici nu îşi au locul nici blugii, nici pantalonii bufanţi, nici cizmele de iarnă sau jachetele de piele, nici imprimeurile ridicole de leopard sau formele voluptoase expuse!

În altă ordine de idei, parada de modă… este o paradă de modă şi nu ar trebui inclusă într-un spectacol dedicat culturii, pe scena oricărui teatru din orice oraş, şi mai ales când inviţi oamenii la “Balul Operei”. Iar, bufetul de după miezul nopţii e puţin (mai mult) deplasat…  cu atât mai mult cu cât se servesc sarmale de sub folii de aluminiu, în ton cu tema Ciao Italia!?! Oare cum le-o zice sarmalelor în italiană?

Seara de duminică a fost marcată de decernarea (stupidelor) premii “Seniorii Cetăţii”, premii “inventate” în 2009 şi decernate “personalităţilor excepţionale din domeniul educaţiei, ştiinţei, medicinii, economiei, administraţiei, artei, culturii şi sportului, carora li se închină cu respect cetatea”. Pfuuu… Un amalgam „la limita decenţei”.

Şi tot în spiritul temei… co-prezentatoarea realizatorului TV Rareş Bogdan a fost anul acesta actriţa Ramona Bădescu. Cu un puternic accent italian ne-a povestit vrute şi (mai mult) nevrute, iar atitudinea de divă feroce venită „special de la Roma” pentru a prezenta Balul Operei ne-a dezamăgit!

Foto: Liana Haitonic

Laura Opriş
Laura Opriş

Bine aţi venit în lumea mea! O lume a modei dusă la extreme (prea fashionable vs. I don’t care) şi a “uniformelor” de stradă. De la o vreme mi-a “crescut” de la sine un al “şaptelea simţ” (al şaselea, se subînţelege, sunt femeie), un simţ al observaţiei, un “ochio-miroso-gusto-auzo-tactilo-feminino++” în ceea ce priveşte ţinutele care îmi zgârie retina deja afectată de fotofobie (aşadar bling-bling-urile sunt un no go absolut!). Vă propun să facem haz de necaz(-ul altora) şi să aruncăm măcar o privire în oglindă înainte de a păşi din casă. Face minuni. Promit!

No Comments Yet

Comments are closed