Uleiurile esenţiale – supliment pentru frumuseţe şi sănătate

Femeile au fost preocupate de frumuseţe din cele mai vechi timpuri. “Am tenul prea gras, am tenul prea uscat sau fruntea prea lată, fie buzele prea subţiri” şi alte astfel de nereguli au transformat frumuseţea în eterna problemă a femeilor. Bineînţeles, pielea este unul dintre cele mei importante atuuri ale unei femei. Fiecare femeie visează să aibă o piele luminoasă, fină, fără riduri, semne sau pete.

După ce am cheltuit sume fabuloase pentru frumuseţea pielii mele, am descoperit câteva remedii care au redat fermitatea şi luminozitatea pielii mele. Este vorba de Uleiurile Esenţiale încorporate în uleiuri vegetale preţioase, presate la rece.

Datorită structurii lor chimice adecvate, uleiurile esențiale sunt recunoscute și sunt acceptate cu ușurință de corpul nostru. Celulele se pot curăța și regenera cu ajutorul multiplelor proprietăți pozitive ale uleiurilor esențiale pure, putând astfel fi susținute diferitele procese biologice.

Voi vorbi despre o combinaţie de Uleiuri Esenţiale care au avut un efect uluitor în numai trei zile.

httpwww.bewellbuzz.comwp-contentuploads201211Sandalwood-oil.jpgTămâia sacră (Boswellia Sacra) din familia Burseraceae, originară din Oman

În 2010, Garry Young a fost primul care a reuşit să creeze o distilerie de ulei esenţial de tămâie în Oman, realizând şi primul export oficial, din domeniu, din istoria Omanului. Proprietăţile medicale ale Tămâiei Sacre sunt uluitoare.

Tămâia Sacră conţine un procent de hidrocarburi nesaturate (sescviterpene) crescut, care au capacitatea de a transporta oxigen în interiorul celulei, fapt ce duce la ştergerea sau deprogramarea informaţiilor incorecte din memoria celulei (la nivel de ADN). Aceşti compuşi chimici acţionează în sistemul limbic, în hipotalamus, glanda pineală şi pituitară. Hipotalamusul este cea mai importantă glandă, care produce mulţi hormoni vitali incluzând tiroida şi hormonul de creştere. Sistemul limbic este partea în care sunt stocate toate emoţiile cu care nu am avut curajul să ne confruntăm.

Uleiul de tâmâie este imunostimulant, antitumoral, antidepresiv, antiinflamator şi, de asemenea, un relaxant muscular.

Myrrh OilMirrh-ul (sau Smirna), din familia Burseraceae, originar din Somalia

Au fost găsite numeroase reţete şi prescripţii din Vechiul Egipt (peste 877 de reţete) în care Mirrh-ul se află pe primul loc ca balsam pentru pielea ridată şi crăpată. Prin conţinutul ridicat de monoterpene (compuşi chimici), este un ulei antimutagen care repară celula şi informează ADN-ul de erorile care se produc în timp. Uleiul se extrage din frunzele şi crenguţele arbustului de mirrh, care poate fi cultivat şi în casă.

httpwww.fengshuidana.comwp-contentuploads201111p_home_sandalwood-oil.jpgSantalul (Sandalwood) din familia Santalaceae, originar din India

Se foloseşte de sute de ani în centrele medicale Ayurvedice pentru revitalizarea pielii, în meditaţii şi yoga. S-au găsit tratate vechi de 1700 ani în care uleiul de Santal se folosea pentru inhibarea celulelor canceroase. Este un puternic antitumoral, antiviral şi imunostimulator. Se foloseşte în tratarea bolilor de piele cum ar fi acneea, ridurile sau cicatricile, acţionează pentru toate tipurile de herpes, Papilloma virus, infecţii virale, cancere. De asemenea este foarte bogat în sescviterpene (în procent de 95 %).

Pe scurt, uleiurile esenţiale amintite pot fi rezumate astfel: Tămâia este esenţa masculină, Smirna este esenţa feminină, iar Santalul trece dincolo de uman, acolo unde este numai divin. Toate aceste uleiuri se încorporează  în Ulei pur de Argan.

argan-oil1Uleiul de Argan se produce numai în Maroc, din fructele unui copac numit Argania Spinosa şi este unul din cele mai rare uleiuri din lume. Are o acţiune puternică împotriva ridurilor, previne vergeturile, hidratează părul, este un remediu împotriva unghiilor casante, stimulează oxigenarea celulară şi are proprietăţi anticancerigene.

460765-5678-59Tonicul pe care vi-l recomand este Aurul Coloidal.

Prima prescripţie cu Aur Coloidal a fost făcută pe vremea lui Moise. În Egipt, elixirului obţinut din Aur Coloidal (sau aur lichid) i se atribuia abilitatea de a reface tinereţea şi sănătatea perfectă. Era folosit pentru purificarea corpului, a minţii şi a spiritului. Faraonii egipteni Nefertiti şi Cleopatra au folosit aurul pentru menţinerea tinereţii şi a frumuseţii. Paracelsus, fondatorul şcolii de Chimie Moleculară, considera că Aurum Potabile vindecă toate bolile şi păstrează trupul indestructibil.

Uleiurile esenţiale amintite sunt considerate încă din cele mai vechi timpuri ca fiind tămăduitoare. Datorită compuşilor chimici în procentaj ridicat, uleiurile sunt recomandate pentru revigorarea trupului, pentru reîmprospătarea aspectului, dar şi în tratarea unor afecţiuni ale căror efecte se pot vedea la exterior.

Articol scris de Camelia Cişmigiu, practician Raindrop

Surse foto: Pinterest, Bewellbuzz, Tidsporten, Erboristeriayurveda.it, vital.de, Expertovidasana, Elementmagazine

No Comments Yet

Comments are closed