O pereche de pantofi îți poate schimba viața…

… Cenuşăreasa este dovada.

Pantofii nu sunt niciodată prea mulți. Forme, stiluri, culori, cu toc sau fără, din piele, plastic sau cu pietre prețioase, posibilitățile sunt infinite. Pantofii pot fi piesa de rezistență a oricărei ținute.

*

Stiletto (point toe) = pantof închis în față cu botul ascuțit şi toc înalt (dacă este sub 5 cm, atunci se numesc kitten heels) şi subțire, diametrul tocului la sol fiind mai mic de 1 cm.

Pantofii stiletto sunt extrem de eleganți, ei creând iluzia optică a unei gambe mai subțiri şi a unui picior mai mic. Feminini şi agresivi în acelaşi timp, clasicii stiletto sunt deseori asociați cu imaginea unei “femme fatale”, îmbinând într-un mod unic stilul classic şi cel retro. Pot fi purtați atât la o ținută de seară, dar nici cu jeanşii nu veți da greş.

„People say they’re bad for the feet but they’re good for the mind. What’s more important?”– Terry DeHavilland

!Dacă aveți o pulpă mai voluminoasă, optați pentru un toc înalt şi gros, nu pentru cel stiletto.

*

Slingbacks = pantofi cu bareta în spatele gleznei, cu sau fără toc, închişi sau deschişi în față, totul este permis.

Personal, consider aceşti pantofi foarte comozi, nu doar la încălțat, dar şi la purtat, pentru că bareta este mult mai moale, şansele formării unor băşici sunt considerabil diminuate. În funcție de modelul ales, pantofii slingback pot fi purtați atât pentru un look elegant, cât şi pentru unul casual.

!În unele instituții bancare, multinaționale sau în alte organizații internaționale angajatelor nu le este permisă purtarea pantofilor deschişi în față sau în spate. Poate pentru că par foarte sexy. Mai mult, codul bunelor maniere consideră că pantofii decupați sunt pentru ocazii, nicidecum de fiecare zi.

*

Peep toe = pantofi cu o deschidere în față; pot fi stiletto, slingbacks, botine sau alt fel de încălțăminte de damă.

Pantofii peep toe pot fi foarte eleganți sau potriviți unei ținute cuminți, de zi cu zi.

!Dresuri şi peep toe? Personal, nu sunt un fan al dresurilor (fie ele şi mate) în orice fel de pantof deschis, însă dezbaterea continuă… Cine sunt eu să-i contrazic pe marii designeri?

*

Balerinii = inspirați de flexibilii balerinelor, de unde şi numele. Balerinii şi-au câştigat un loc binemeritat în  garderoba oricărei femei (de la fetițe la bunici) datorită comodității.

Designeri renumiți au adaptat balerinii ocaziilor festive, decorându-i cu pietre semiprețioase sau folosind materiale strălucitoare, pline de glam.

!Țineți o pereche în maşină tot timpul, nu ştiți niciodată când se vor dovedi extrem de utili.

[scrollGallery id=13 thumbsdown=false]

 

Laura Opriş
Laura Opriş

Bine aţi venit în lumea mea! O lume a modei dusă la extreme (prea fashionable vs. I don’t care) şi a “uniformelor” de stradă. De la o vreme mi-a “crescut” de la sine un al “şaptelea simţ” (al şaselea, se subînţelege, sunt femeie), un simţ al observaţiei, un “ochio-miroso-gusto-auzo-tactilo-feminino++” în ceea ce priveşte ţinutele care îmi zgârie retina deja afectată de fotofobie (aşadar bling-bling-urile sunt un no go absolut!). Vă propun să facem haz de necaz(-ul altora) şi să aruncăm măcar o privire în oglindă înainte de a păşi din casă. Face minuni. Promit!

No Comments Yet

Comments are closed