Comoara din Viscri

Este o comoară ascunsă pe care eu am gasit-o şi vreau să o împărtăşesc cu voi. Casa era cum vedeţi voi casele ţărăneşti: normală, curată. Cel mai impresionant era parcul casei şi oamenii minunaţi care ne-au primit pe mine şi pe bunica. Nu v-am zis: am mers acolo pentru că mama, fiind o femeie minunată, ne-a facut cadou mie şi bunicii un week-end pe care ni-l doream de mult. Am fost foarte entuziasmate.

Acolo ne-am întâlnit cu o familie din Bucureşti. Erau mama, tata, bunica şi cealaltă bunică cu 2 copii. Oare de ce au venit atât de mulţi pentru 2 copii? Fetiţa nu ştia ce înseamnă o căpiţă de fân, dar i-am explicat că e iarbă uscată pe care o mănâncă animalele iarna. Din greșeală i-a dat cu uşa în nas bucătăresei, n-a zis nimic, nici n-a observat c-a lovit-o. Nu e frumos, dar știu că nu a vrut.

A doua zi, toţi copii am primit şorţ de bucătărie şi am început să gătim. Prima oară am adunat din grădină vinete, dovlecei, mentă, rozmarin.

Apoi ne-au dat nişte beţe, o vânătă şi un dovlecel tăiaţi felii. I-am pus pe beţe, i-am dat cu un pic de ulei şi i-am pus la grătar. Am primit fiecare copil câte o tavă şi un aluat de pâine, pe care l-am făcut forme. Le-am dat cu apă, apoi le-am pus la copt şi au ieşit chifle. Ne-am pregătit pentru wafe: am pus îngheţată de vanilie făcută în casă şi murele culese de noi din pădure. Carnea de hamburger am pregătit-o în forme, le-am pus la prăjit şi când a fost gata am alcătuit o masă festivă şi i-am invitat pe toţi.

Cu ce am rămas eu: am învăţat să gătesc, am văzut un cărbune natural, am mers cu căruţa, am văzut o păstaie de vanilie pentru prima dată (numai mijlocul ei e bun) şi am cunoscut-o pe Silvia (o fată minunată).

Mi-a plăcut foarte mult mâncarea şi dacă sunt copii care vor să înveţe să gătescă, să stea în natură, să cunoască viaţa de la ţară şi să înveţe lucruri pe care nu le-au mai văzut sau auzit, atunci Viscri e locul potrivit.

Sursa foto: Arhiva personală Gloria Hossu

Gloria Hossu
Gloria Hossu

Sunt Gloria Hossu. Am 7 ani, părul maro și ochii căprui. Studiez la Școala Internațională. Îmi place culoarea albastră, să pregătesc micul-dejun și să fac bucurii celor din jur. Port haine stilate, iar animalele preferate sunt câinele și pisica.

No Comments Yet

Comments are closed